Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 07:39 - в.Стандарт:Аванта за депутати!
Автор: unknown1 Категория: Регионални   
Прочетен: 1579 Коментари: 0 Гласове:
5




Докато част от българското население живее със доходи едва покриващи сметките за ток и парно,ето на какви преференции са се радвали корумпираните ни,безхаберни народни представители.

София. Депутатите ще могат да ползват ведомствените жилища и след края на мандата, научи "Стандарт". Щом обаче на 13 март бие последният звънец, депутатските им карти ще останат в тях още седмица, за да могат да си освободят кабинетите в бившия Партиен дом. След това ще бъдат деактивирани.

Избраниците трябва да върнат още дипломатическите паспорти, лаптопите и другите екстри. Всичко това е описано в заповед от 6 март на парламентарната шефка Цецка Цачева, с която "Стандарт" разполага. Според нея договорите за безвъзмездно ползване на апартаментите се прекратяват в края на март - 15 дни след разпускането на парламента от президента, което се очаква да стане на 13 март. От администрацията обаче обясниха, че депутатите с деца ученици ще получат толеранс, ако не до края на учебната година, поне до конституирането на следващото Народно събрание. Ако изборите са на 12 май, 42-ият парламент ще заработи към края на месеца. Така се получават три месеца във ведомствен апартамент след края на мандата. Много е вероятно през април и май обаче да се наложи да плащат наем, макар и символичен, обясниха чиновници. Потърсен за подробности, главният секретар на парламента Иван Славчов, както обичайно, не вдигаше мобилния си телефон.

Парламентът има 179 ведомствени жилища в няколко столични квартала, но не всички са заети от депутати. Част от тях са празни, а в други живеят нуждаещи се служители от администрацията срещу наем. Депутатите плащат само режийни - ток, парно, топла и студена вода. За да е сигурно, че парламентът няма да задлъжнее, на избраниците било обяснено, че от последните им заплати ще им бъдат удържани пари за сметките. Депутатите ще вземат заплата не за целия март, а до датата на разпускане на парламента. За парно във ведомствен апартамент от 60 кв.м в кв. "Мотописта" например е дошла сметка за ноември от 150 лв., а за декември - 300 лв., разказаха избраници.

От разпускането на парламента всички служебни акаунти и електронни пощи ще бъдат спрени. Също и SIM картите от корпоративната група на парламента. Следващата седмица депутатите ще трябва да върнат и скъпите подаръци, които са получили по време на мандата си. Става дума за дарове, които струват над 1/5 от основното им възнаграждение, което е 2196 лв. Депутатите връщат и служебните GSM и 3G за интернет. В 7-дневен срок парламентаристите остават и без пропуските за паркиране.




Гласувай:
5



Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: unknown1
Категория: История
Прочетен: 228876
Постинги: 103
Коментари: 428
Гласове: 588
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930